180groen

180groen

Ejnar och Birgitta - mars 2018 Söderåkra

BirgittaEjnar

Det var åtskilliga minusgrader och mycket snö. Utanför Söderåkra kyrka vid begravningstillfället.

180groen

Pappa i Minnesota

det är viktigt att läsa in filen som utf-8, och ingenting annat (2018) - Detta gäller inte minst å en ny PC som jag kallar Delfin; tror jag funnit var man kan ändra inställningarna.
Sen ska jag använda one.com via Googles webläsare för all upload fr o m den 14 juni 2018.

vad finns att berätta?

Har ju ofta undrat över hur pappa hade det 'over ther'. Det jag vet är enbart vad han har berättat för oss. Och det är verkligen inte mycket. Kanske skulle jag ha frågat mer; särskilt som jag inte kan minnas att jag alls frågat om någonting. Detta förhållande kan han ju ha känt som om jag tyckte det var ointressant att få veta.

Han reste ut via Christiania i Norge år 1907 och efter 14 långa år i Minnesota och därikring återvände han hem till sina föräldrar i Nybro år 1921.

förslag till omnämnande: arbete i skogarna nära Canada, tjuvåka med godstågen norrut, ligga på boogien, det är emellan hjulparen och själva vagnen, sjukhusvistelsen, en månad i koma, när åskan slog ner i ett vägguttag intill sjukhussängen utan att pappa vaknat, det var typhiod fever och det satte sina spår. Vet inte om han var piggare före denna sjukdom. Foton finns icke. Sen, efter hemkomsten, olycksdrabbad: fingrarna i tröskans kugghjul, plogen som slog upp och halvkrossade käken, snusa i näsan och en lunginflammation.

Det finns onekligen en del att berätta. Skriva på tåget ner till begravningen. Hoppas kylan försvinner. I morse var det -9 grader - HU!

nu ett test av lyft - just denna fil
ee . det var så länge sen...

180groen

min farfar August Ekström

180groen


Upp            Ned


latest project this summer was to bike to Bergianska
Från Brunnsviken till Bergianska - en ny, backig cykelväg

Upp    |   Ned


Låt oss därför fråga oss hur förnuftigt det är att svartmåla kulturer och religioner, att obarmhärtigt bomba sönder länder i demokratins eller yttrandefrihetens namn.

DN 15 okt 2006 (Nobelpristagaren Orhan Pamuk)

URL: http://blompottan.se/arbetssidan-2018.html
Update: 2018 06 14
U p p   till sidans topp